НОВИНИ

Явор Божанков: Не съм чул президентът да е участвал в някакви разговори

bnt avatar logo
от БНТ
08:21, 09.08.2024
Чете се за: 03:12 мин.
У нас
Слушай новината

"Никога не съм чул подобна теза, че президентът е участвал в някакви разговори" - това коментира в "Денят започва" депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков по повод слуховете, че и президентството е участвало в предполагаема завера за свалянето на Рая Назарян.

Божанков обясни, че по време на преговорите е отворена темата за нова опция за служебен премиер, но всички са наясно, че тя е невъзможна за реализация.

"Ясно е, че е невъзможно ние да подкрепим кандидат на ИТН или пък те да подкрепят кандидат от ПП-ДБ".

Според депутата Андрей Гюров е човек с безупречна репутация, но е бил отстранен силово от поста си в БНБ, за да не стане служебен премиер. ПП-ДБ настояват Калин Стоянов да не остава министър на вътрешните работи и питат защо това му е толкова важно, посочи още Божанков.

"Не само президентът трябва да обмисли своите ходове, а и Борисов като лидер на ГЕРБ, защото в следващия парламент ако се потвърдят съмненията и опасенията за честността на вота, не виждам Бойко Борисов с кого ще работи".

Промените в училищния закон, свързани с "нетрадиционната сексуална ориентация" нямат нищо общо с възпитанието на децата, нито със сексуалното образование в училищата, заяви Явор Божанков. Определи промените като предизборно мероприятие на "Възраждане" и дори заяви, че са взели текст от Уикипедия за написването им.

"Това е закон на "Възраждане", той има своя руски аналог, но не това е важно. Това е некадърно, ужасно глупаво написан текст. Той казва - "нетрадиционна сексуална ориентация спрямо българската правна традиция", като никой не казва какво е българската правна традиция. В различни периоди е имало българска правна традиция, която забранява отношенията между мъж и жена, когато не са в брак. Имало е правна традиция, когато е било забранено на жените да гласуват. Когато от "Възраждане" са търсили някакъв текст, са отворили Уикипедия и това не е шега. Ние намерихме съответния текст - копирали са го, променили са една дума и той тотално е изгубил смисъл. Определи го като предизборно мероприятие".

Явор Божанков коментира още, че Антикорупционната комисия работи като бухалка и атакува опоненти на ГЕРБ и ДПС.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Алексей Попирин e следващият съперник на Григор Димитров на тенис турнира от сериите "Мастърс" в Монреал
Алексей Попирин e следващият съперник на Григор Димитров на тенис турнира от сериите "Мастърс" в Монреал
Жители на "Драгалевци" недоволстват от замърсяването със строителни материали в квартала
Жители на "Драгалевци" недоволстват от замърсяването със строителни материали в квартала