НОВИНИ

Юго Умбер елиминира Стефанос Циципас на турнира в Шанхай след тежка трисетова битка

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
07:53, 10.10.2023
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
юго умбер елиминира стефанос циципас турнира шанхай тежка трисетова битка
Снимка: БГНЕС АРХИВ
Слушай новината

Стефанос Циципас отпадна рано-рано от тенис турнира от сериите Мастърс 1000 в Шанхай, след като допусна загуба от Юго Умбер в три сета – 4-6, 6-3, 5-7, за около два часа и десет минути игра.

Четвъртият в схемата започна лошо двубоя, допускайки пробив още в първото си подаване. Юмбер пропусна сетбол в деветия гейм, преди да сложи точка на спора в откриващия сет по трудния начин, отразявайки четири точки за пробив в десетия гейм. Вторият сет се разви по идентичен начин, но този път гъркът излезе победител след брейк в четвъртия гейм. Циципас стартира зле и решителната трета част, но съумя да върне пробива в седмия гейм. Въпреки това, той инкасира нов пробив в 12-ия гейм, който се оказа и фатален за гръцкия тенисист.

И двамата сервираха много силно, като нанизаха общо 15 аса и само две двойни грешки, завършвайки с 80 и повече процента успеваемост при разиграванията на първи сервис. Разликата бе един пробив повече за французина, който приключи с 34 уинъра и едва 9 непредизвикани грешки. Циципас завърши с 27 печеливши удара и 7 непредизвикани.

"Толкова съм щастлив. Това е голяма победа за мен, защоото е над играч от Топ 10. Миналата седмица победих Рубльов, така че се чувствам много уверен на корта и съм много горд, че спечелих този мач. Просто се наслаждавам да играя тенис. Това е моята голяма страст, това което правя през цялата година. След Купа Дейвис играя наистина страхотен тенис и съм много щастлив да играя точно така", сподели след успеха си французинът.

За 32-ия в схемата Умбер предстои мач на осминафиналите с американеца Джей Джей Улф, който надигра италианеца Матео Арналди с 2-6, 6-3, 7-6(4). Французинът ще се опита да се класира за своя втори четвъртфинал на ATP Мастърс 1000, след като достигна тази фаза на родна земя в Париж през 2020 г.

Утре в друг мач от осминафиналите Григор Димитров се изправя срещу втория в света Карлос Алкарас.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Олинклузив или свободно хранене - какво предпочитат туристите
Олинклузив или свободно хранене - какво предпочитат туристите
Бившият национален селекционер на Бразилия Тите е новият старши треньор местния клуб Фламенго
Бившият национален селекционер на Бразилия Тите е новият старши треньор местния клуб Фламенго