НОВИНИ

Юлия Иванова-Минчева пред БНТ: Публиката беше невероятна, можем да играем много по-добре

юлия иванова минчева бнт публиката беше невероятна можем играем добре
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
19:34, 27.01.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на женския волейболен ЦСКА Юлия Иванова-Минчева не скри разочарованието си след загубата от Марица Пловдив с 1:3 гейма във финала между двата тима от турнира за Купата на България по волейбол.

В интервю за БНТ старши треньорът на "червените" призна, че в хода на целия двубой тимът е имал проблеми с посрещането и това е оказало влияние на цялото представяне на нейните състезателки.

"Загубихме, защото посрещахме много слабо и оттам цялата игра се загуби. Единствено в първия гейм стояхме близо до Марица в резултата, докато във втория и в четвъртия ни надиграха категорично. В първата и в третата част Марица бъркаха много и това ни държеше близко до тях. Тогава отново нямахме добро посрещане, но техните грешки ни помагаха. Надявам се когато подобрим посрещането и покажем повече постоянство в отделните елементи да бъдем още по-близо до Марица", коментира Иванова-Минчева.

"Тренирали сме тактически за блокадата и си спомням, че в третия гейм направихме няколко добри блока. По някога се получава, понякога не, но всичко е въпрос на импровизация", допълни тя.

Бившата състезателка благодари още на феновете на ЦСКА в зала "Христо Ботев" за подкрепата в хода на целия мач и изрази надежда, че в следващите месеци отборът ще получи нови шансове да се докаже срещу тима на Марица.

"Предстои ни още един полусезон и след това плейофи. Надяваме се да имаме още шансове да играем срещу Марица и да покажем по-добра игра. Имаме по-добър сервис, по-добро посрещане, по-добра игра в центъра. Искам още да отбележа, че публиката беше невероятна и въпреки че загубихме, ние се чувстваме победители", завърши Юлия Иванова-Минчева.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светът почете паметта на жертвите на Холокоста
Светът почете паметта на жертвите на Холокоста
Крум Зарков: Решението на президента да не присъства на клетвата в КС е символично
Крум Зарков: Решението на президента да не присъства на клетвата в КС е символично