НОВИНИ

За две седмици 100 коли са засечени да карат с над 100 км/ч по бул. "Черни връх" в София

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
22:32, 25.10.2022
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Радарното табло за отчитане на скорост на бул. "Черни връх" в София само за две седмици е засякло над 100 автомобила, които са се движели с над 100 км/ч над ограничението.

Таблото беше поставено близо до мястото на жестоката катастрофа, където Георги Семерджиев прегази две пешеходки. Данните от трафика на "Черни връх" обяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. Той представи пакет с мерки за подобряването на безопасността по улиците.

Общината иска правомощия, за да може да глобява за три основни нарушения - превишена скорост, преминаване на червено и каране в забранени улици. Според Георгиев, КАТ трябва да увеличат броя на патрулните коли , които следят трафика, защото за целия град те са само 15.

"Даваме си сметка, че са им ограничени ресурсите, за да могат те да поставят патрули на тези кръстовища и в тези часови диапазони, когато е най-необходимо. Уви, на "Черни връх" се вижда, че продължава ужасяващата практика, след 22.00 часа, да се шофира със 110, 130, даже имаме няколко със 150 км/ч. Това е безумие", коментира Георгиев.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гергана Топалова допусна обрат на старта на тенис турнир в Истанбул
Гергана Топалова допусна обрат на старта на тенис турнир в Истанбул
Георги Гинчев ще ръководи дербито Левски – ЦСКА 1948
Георги Гинчев ще ръководи дербито Левски – ЦСКА 1948