НОВИНИ

За какво гласуват във Ветово?

bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 04.04.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Регионални
Слушай новината

Повишен риск от контролиран вот в 18% от секциите в Русенска област показва анализът на Института за развитие на публичната среда. 3 от тях са във Ветово. Градът е известен като "Меката на телефонните измами".

Местните жители днес гласуват, защото искат новият парламент да приеме по-строги наказания за телефонните измамници и се надяват някой ден името на Ветово да се изчисти и да не се свързва с тази престъпна дейност.

"Кварталът на богатите" във Ветово принадлежи на бургуджиите. Път може да нямат, но за сметка на това къщите им са като палати, а пред тях са спрели автомобили за стотици хиляди левове. Лукс, придобит от доверчиви възрастни, чиито последни спестявания са измъкнали с ловки трикове. Посрещат екипа на БНТ враждебно, с въртене на гуми и тръшкане на врати.

Васил Цонев, чийто син беше задържан за телефонни измами при последната акция във Ветово, разбърква тестето с картите и с приятелите си изчакват преди да отидат до урните.

Много от бургуджиите признават, че не са се ориентирали дали ще гласуват.

Галина Лазарова, която 15 години е живяла в Испания казва, че ѝ е обидно родният ѝ град да се свързва с телефонните измамници, въпреки че баба ѝ също е била тормозена от тях за пари.

Откакто беше задържана 6-членната телефонна банда от Ветово този вид престъпления в региона се случват все по-рядко, отчитат от полицията.

В деня на вота изборът е само един - БНТ. Изберете важното - в телевизионния ефир и на нашия сайт BNTNEWS.BG.

Репортер: Даниела Димитрова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Славиша Стоянович е в стабилно състояние
Славиша Стоянович е в стабилно състояние
Кори Гоф ще бъде първата съперничка на Цветана Пиронкова в Чарлстън
Кори Гоф ще бъде първата съперничка на Цветана Пиронкова в Чарлстън