НОВИНИ

За приятелството и рекордите в леката атлетика (ВИДЕО)

Двамата гърци са сред най-добрите в своите дисциплини

За приятелството и рекордите в леката атлетика (ВИДЕО)
bnt avatar logo
от БНТ
11:29, 06.08.2024
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Емануел Каралис стана трети на олимпийския турнир по лека атлетика в овчарския скок на Игрите в Париж. Докато той успя да завоюва бронза, днес друг негов сънародник и приятел- Милтиадис Тентоглу, излиза за медал в скока на дължина. Треньор на втория е българинът Георги Помашки.

Двамата разказват повече за своето приятелство и рекорди в леката атлетика.

„Името ми е Емануел Каралис и съм от Гърция, занимавам се с много неща. Имам марка за дрехи и апартаменти, които отдавам под наем. Имам и бар за вино, обожавам виното, но го пия, само когато съм на почивка с приятели. Много е важно да имаш балансиран живот, да имаш баланс между работата и личния живот“, сподели Каралис.

Името ми е Милтиадис Тентоглу и се състезавам в скока на дължина за Гърция. Не обичам да излизам, харесва ми да си седя в стаята и да играя видеоигри. Ако излизам, предпочитам да е с някого на високо ниво“, разкрива Тентоглу.

„Подобрих както юношеския, така и младежкия световен рекорд в овчарския скок, а на последните олимпийски игри останах четвърти. Държа националния рекорд, имам и два медала от европейски първенства, както и едно отличие от световно в зала", допълва Каралис.

Определено съм един от най-добрите. Печелил съм европейската титла на открито три пъти, както и четири в зала. Двукратен световен шампион съм в зала, а на открито имам злато и сребро. Да не забравяме и олимпийската титла в Токио“, заяви още Тентоглу.

Повече можете да видите във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицията в Силистра задържа мъж, шофирал с над 4 промила алкохол
Полицията в Силистра задържа мъж, шофирал с над 4 промила алкохол