НОВИНИ

Задържаха двама украинци в Бургас, откраднали огромна сума пари и ценности

bnt avatar logo
от БНТ
17:43, 21.11.2022
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Полицията в Бургас залови двама украинци за кражба на пари и злато в размер на 100 000 лева от апартамент в Бургас. Единият от арестуваните е със статут на бежанец у нас. Двамата вече са осъждани в родината си за подобни престъпления. А днес Бургаският съд ги остави в ареста.

На влизане в съдебната зала, 45-годишният Руслан Дубровски и 37-годишният Денис Шейтанов, твърдят, че са бити от полицията и не са виновни за кражбата.

"Намерените пари са лично мои, а златото е на жена ми. Имаше бижутериен магазин в Украйна. Дойдоха в къщи, отведоха ме пред детето ми, биха ме с електрошок пред малкото ми дете", твърди Руслан Дубровски.

"Вижте раните ми. Удряха ме, 30 минути ми биха ток, разпитваха ни без адвокат и без преводач. Не съм подписвал нищо, защото не съм виновен", каза Денис Шейтанов.

"Не е направил нищо противозаконно, аз съм била с него през цялото време. Той просто избяга от войната", обясни съпругата на Руслан Злата Дубровски.

Според разследващите обаче двамата са дебнели жертвите си, кога напускат апартамента, използвали два автомобила, за да не бъдат забелязани, а в апартаментите им са открити големи суми пари.

"Прави впечатление, че двамата извършители са доста обиграни в действията си", заяви ръководителят на Районна прокуратура - Бургас Мария Марков.

"От извършените претърсвания се установиха много голям арсенал от инструментариум за отключване и разбиване на врати и каси ще спомена част от тях - шперцове, отвертки, пили, заготовки, къртачи, общо на брой 135", съобщи директорът на МВР Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Двамата ще бъдат разследвани и дали са съпричастни и към други кражби. А прокуратурата ще провери дали наистина са бити в ареста.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полша разполага допълнителни сили на границата с Украйна
Полша разполага допълнителни сили на границата с Украйна
БФ Бокс организира гала вечер в Свиленград
БФ Бокс организира гала вечер в Свиленград