НОВИНИ

Задържаха група за обири на офиси и апартаменти при спецоперация в София

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
07:50, 29.09.2021 (обновена)
5136
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Полицаи от отряд "Кобра" на СДВР задържаха група за обири на офиси и апартаменти, научи "По света и у нас". Те следили действията на групата от месец.

В малките часове групата влязла за обир в офис в столичния квартал "Надежда", според наши източници, крадците опитали да разбият каса.

Полицаите обаче бързо влезли в дирите им. Задържането се превърнало в истински екшън - заподозрените опитали да се измъкнат и последвало продължително преследване по улиците в София.

Екшънът завършил с материални щети както по техните автомобили, така и по тези на полицаите. В крайна сметка, крадците били задържани.

Установено е, че автомобилът, който използвали, е бил откраднат преди две седмици от автокъща. Четиримата задържани са криминално проявени основно за престъпления срещу собствеността.

"След опит за кражба са задържани 4 лица, криминален контингент, които са познати много добре. Имало е преследване, същите лица на подадените сигнали са тръгнали да бутат коли на колегите и има нанесени материални щети по автомобили на служителите", каза Петър Петров от СДВР.

От МВР разпространиха видео от акцията:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лошо време в района на "Вера Су": Операцията по прехвърляне на товара се отлага
Лошо време в района на "Вера Су": Операцията по прехвърляне на товара се отлага
Григор Димитров започна с успех в Сан Диего
Григор Димитров започна с успех в Сан Диего