НОВИНИ

Задържаха и после пуснаха под гаранция сина на кмета на Панагюрище след катастрофа

bnt avatar logo
от БНТ
18:33, 31.03.2021
Чете се за: 02:57 мин.
У нас
Слушай новината

Катастрофа с материални щети в центъра на Панагюрище разследват полицията и прокуратурата. Пътното произшествие е предизвикал синът на кмета на града. Инцидентът е станал през нощта във вторник. Едва тази сутрин обаче 21-годишният Иван Белишки е отишъл в полицейското управление, за да даде показания за инцидента, в който са нанесени щети по три автомобила и витрина на магазин. Случаят се разследва, а по разпореждане на районната прокуратура в Пазарджик се извършва проверка и на действията на дежурните полицейски служители.

Два часа след полунощ във вторник на улица край реката в Панагюрище се чува оглушителен звук от сблъсък на коли.

Шофьорът, напуснал мястото на катастрофата, е Иван Белишки. Заедно с него в колата имало още четирима спътници.

След като влиза в еднопосочната улица автомобилът изминава не повече от 30 метра. Блъска последователно три автомобила и се забива във витрината на магазин.

След инцидента колата е изоставена извън града, а през нощта Иван Белишки се укрива. На сутринта, придружен от баща си Никола Белишки, отива в полицейското управление, за да даде показания.

Синът ми е пълнолетен и сам носи отговорност за действията си, коментира кметът на Панагюрище.

"Най-важното е, че има само материални щети и тази случка, ако не беше синът на кмета, може би нямаше никой да ѝ обърне внимание. За мен най-важното в тази ситуация е, че нито един от петимата, които са били в колата, не са пострадали, нямат драскотина", допълни Никола Белишки, кмет на Панагюрище.

От прокуратурата съобщиха, че на Иван Белишки е определена мярка за неотклонение "гаранция" в размер на 10 000 лева. А разследването продължава с изготвяне на експертизи и разпити на свидетели. Ще бъде извършена проверка и на действията на полицаите, участвали в издирването.

"Напускането на произшествието е едно утежняващо обстоятелство. В тази връзка ще се извърши проверка в полицията в Панагюрище какви са били причините да бъде установен толкова късно, защо е уведомена по-късно прокуратурата", заяви Пламен Пантов, говорител на Окръжна прокуратура-Пазарджик.

Проверката на полицейските служители ще бъде извършена от отдел "Вътрешна сигурност" на МВР. Досъдебното производство за инцидента ще бъде взето под специален надзор от Апелативната прокуратура в Пловдив.

Автор: Димитър Димитров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Навални обяви гладна стачка
Навални обяви гладна стачка
Без успех приключи днешната акция по издирването на сноубордиста в Рила
Без успех приключи днешната акция по издирването на сноубордиста в Рила