НОВИНИ

Задържаха контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта на пристанище Бургас

задържаха контрабандно оборудване обзавеждане яхта пристанище бургас
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Давид Сукнаров
10:14, 04.05.2024
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта задържаха митнически служители от пристанище Бургас. Стоките са открити в тайници на два контейнера, пристигащи от Китай за получател в България.

Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите.

На 1 май на митническия пункт на пристанището в Бургас, служители селектират по метода „анализ на риска“ за първичен контрол няколко контейнера, пристигащи от Китай. При пролъчването с рентген на два от тях са набелязани съмнителни зони и митническите служители пристъпват към щателна митническа проверка.

При единия от контейнерите е установено двойно дъно, а при другия - тайник в страницата. В тях митническите служители открили шест палета и три бидона, пълни с различни стоки.

Установено е, че укритите стоки наброяват 2053 артикула от 144 различни вида. Наред с битови стоки като чинии, прибори и друга посуда, малки домакински електроуреди, столове, пуфове, чадъри за слънце и други, са намерени и различни артикули, представляващи механично и електронно оборудване за яхта, различни специализирани измервателни прибори и инструменти.

По първоначални данни стойността на откритите контрабандни стоки, сред които преобладава яхтеното оборудване, е над 100 000 лева.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България изпраща четирима боксьори на "Златен гонг"
България изпраща четирима боксьори на "Златен гонг"
Кирил Киров остана осми във финала на 10 метра пистолет на Световната купа по спортна стрелба в Баку
Кирил Киров остана осми във финала на 10 метра пистолет на Световната купа по спортна стрелба в Баку