НОВИНИ

Задържаха софиянец, участвал в международна група от педофили

задържаха софиянец участвал международна група педофили
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:07, 17.03.2022
Чете се за: 01:12 мин.
У нас
Слушай новината

Антимафиоти задържаха участник в международна престъпна група, създаваща и разпространяваща материали със сексуална експлоатация на деца, съобщават от пресцентъра на МВР.

Специализираната полицейска операция е проведена на 17 март от служители на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП, под наблюдението на Софийската районна прокуратура. В хода на действията е задържан 43-годишен мъж от София – член на международна организирана престъпна група, създаваща и разпространяваща в глобалната мрежа материали със сексуална експлоатация на деца на възраст от 2 месеца до 13 години. От дома му са иззети веществени доказателства за осъществяваната от него престъпна дейност.

Участниците в групата използвали специална криптирана P2P комуникационна платформа, с помощта на която обменяли помежду си файловете с детска порнография. Целта била максимално да затруднят правоприлагащите органи, възпрепятствайки проследяването и установяването им.

Столичанинът е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под ръководството на СРП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 1300 души са евакуираните от Украйна със съдействие на Министерството на отбраната
Над 1300 души са евакуираните от Украйна със съдействие на Министерството на отбраната
Първо украинско бебе се роди в "Майчин дом"
Първо украинско бебе се роди в "Майчин дом"