НОВИНИ

Задържаха за 72 часа мъжа, ограбил банка в Дупница

bnt avatar logo
от БНТ
15:23, 18.06.2021 (обновена)
Чете се за: 02:57 мин.
У нас
Слушай новината

54 000 лева е откраднатата сума пари при банковия обир в Дупница. С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура – Кюстендил да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо извършителя на грабежа.

Задържаният за грабежа е бивш полицай, син на общински съветник. Ако вината му бъде доказана, 40-годишният мъж може да получи от 5 до 15 години затвор.

Мъжът, задържан за обира на банката, сам е посочил къде е скрил парите.

"Парите са намерени укрити в тениска, която е била на лицето, около краен квартал на град Дупница, мисля, че квартал "Теушаница", под някакви храсти", заяви говорителят на Районната прокуратура в Кюстендил Галина Димитрова.

"Грабеж при големи размери. За същото това деяние законодателят предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години и конфискация на една втора от имуществото на виновния", каза районният прокурор в Дупница Камелия Стефанова.

Банковият крадец от Дупница задигнал 54 000 лв., завил ги в тениска и ги скрил

Все още няма яснота дали обирджията е използвал законно притежаван пистолет за грабежа. В банката той е стрелял 6-7 пъти.

"Същият притежава разрешително за един брой пистолет и два броя пушки. При претърсване в дома са намерени двата броя пушки, като пистолетът не е намерен към настоящия момент. Не може да се каже към момента дали същият е произвел тези изстрели, за да успее да избяга от офиса на банката, със законния пистолет или с друг пистолет", коментира Галина Димитрова.

Като добър и кротък човек описват заподозрения за обира мъж неговите съседи. Повечето от тях днес не можеха да повярват, че той е извършителят на грабежа.

"Не ми се вярва този човек да е извършил обир. Има си средства, с които се препитава. Доколкото знам, е старши полицай в Софийската полиция", каза съсед.

"Нашето момче е най-кротко, най-културен и възпитан татко и съпруг. В София работи, тук живее", допълни съседка.

Обраната банка и днес не работеше с клиенти. Оттам отказаха коментар във връзка с грабежа.

Репортер: Станислава Христова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев освободи с указ шефа на разузнаването и назначи нов
Румен Радев освободи с указ шефа на разузнаването и назначи нов
Камион изгоря след катастрофа на пътя Чирпан - Стара Загора
Камион изгоря след катастрофа на пътя Чирпан - Стара Загора