НОВИНИ

Задържаният за побои прокурорски син: Действията ми са самозащита, никога не съм скачал без причина

bnt avatar logo
от БНТ
13:02, 23.06.2022
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

18-годишният Васил Михайлов, син на заместник окръжния прокурор на Перник Бисер Михайлов, остава в ареста. Това реши състав на Софийския апелативен съд. Младежът беше арестуван на 15 юни заради сигнали за груби нарушения на обществения ред и наличие на данни за извършени престъпления.

От прокуратурата посочиха, че няма опасност от това Михайлов да се укрие, но неговите самоволни действия за насилие са постоянни и могат да доведат до извършване на ново престъпление. По тази причина беше наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Пред съда Васил Михайлов заяви, че никога не е „скачал без причина“ и помоли за по-лека мярка.

„Потвърждавам думите на моя адвокат, моите действия не са били породени от хулигански подбуди, а самозащита. Никога не съм скачал без причина. Моля за по-лека мярка“, каза пред съда Васил Михайлов, цитиран от БГНЕС.

Софийски апелативен съд потвърди решението на Районния съд в София и остави Васил Михайлов в ареста. Младежът беше арестуван заради уличния тормоз в град Перник. Според прокуратурата той е изключително агресивен и не веднъж е демонстрирал чувство за безнаказаност. При нападенията е използвал боксове, ножове и викал приятели, които да снимат клипове, твърдят още разследващите.

Случаят е разпределен на Софийската районна прокуратура, след като прокурори от Районната прокуратура - Перник си направиха самоотводи от досъдебното производство заради познанството си с Бисер Михайлов. Срещу 18-годишния му син са образувани три досъдебни производства за различни провинения.

Започва проверка на прокуратурата в Перник заради случая със сина на прокурора

Междувременно Върховната касационна прокуратура започна проверка на структурите на държавното обвинение в Перник. Местните прокурори ще бъдат проверявани заради случая с Васил Михайлов. Целта на проверката е да се установи дали са прикривани сигнали и мачкани разследвания срещу прокурорския син за побоища в града.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новак Джокович започна ударно сезона на трева
Новак Джокович започна ударно сезона на трева
България отбеляза нов спад в световната ранглиста по футбол
България отбеляза нов спад в световната ранглиста по футбол