НОВИНИ

Задържаният за тормоз прокурорски син остава в ареста

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
15:46, 16.06.2022 (обновена)
Чете се за: 04:17 мин.
У нас
Слушай новината

Софийският районен съд остави в ареста 18-годишния син на заместник окръжния прокурор на Перник Бисер Михайлов. Според съда има достатъчно доказателства, че Михайлов-син е участвал в нападенията, за които е обвинен в тежки умишлени престъпления. Васил Михайлов беше арестуван вчера заради уличния тормоз в миньорския град. Агресията предизвика вълна от недоволство в Перник.

18-годишният шампион по кикбокс Васил Михайлов влезе в съдебната зала с патерици и поиска по-лека мярка заради травма на крака.

Младият мъж остана лаконичен. Заяви единствено, че медиите вдигат твърде много шум.

Според защитата по делото не са разпитани всички свидетели, сред тях е и приятелката на Михайлов. Адвокатите намекнаха още, че предстоят местни избори, а по случая водеща инициатива е взел кметът на Перник.

От прокуратурата обаче са категорични - задържаният е обществено опасен и многократно е демонстрирал чувство за безнаказаност.

Свидетели разказват за агресията от страна на обвиняемия спрямо различни граждани на град Перник. За някои от деянията свидетелите разказват, че е използвал нож, за други от деянията бокс, каза Георги Иванов - наблюдаващ прокурор.

Михайлов е обвинен за три престъпления. Първото е за нападение на мъж от Перник, извършено на 9 април, в близост до детска площадка. След това обвиняемият се заканил с убийства на жена като размахал нож пред лицето ѝ. Третото обвинение е от днес и е заради побои над 61-годишен футболен треньор, който е със счупена челюст.

На въпрос дали липсата на жалби до момента е била заради страха на местните хора, че Васил е син на прокурор, от държавното обвинение отговориха така:

Всички български граждани са равни пред закона ние полагаме огромни усилия в момента да демонстрираме това. Да спечелим доверието на гражданите и да покажем, че разследването ще бъде пълно, обективно и всестранно, заяви Георги Иванов - наблюдаващ прокурор.

По-рано днес близките на пребития футболен треньор коментираха, че перничани все още живеят в страх.

Това са зверства, той очевидно изпитва удоволствие да пребива хора, които са беззащитни и да заснема случилото се, каза Марияна Николова - съпруга на пострадалия.

В подкрепа на семейството днес се събраха десетки хора от града. Сред тях е и Клавдия Николова, която твърди, че преди 3 години синът ѝ също е бил нападнат.

Имаше фрактура на главата и беше с достатъчна доза медикаменти, които действителност насила са тъпкани в неговата уста.

-БНТ: Подадохте ли жалба в полицията?

Още на следващия ден отидохме в полицията и са казали, че на камерите се вижда само едно прегръщане и нищо повече.

От Областната дирекция на МВР коментираха и един от видеозаписите с насилие, за който се твърди, че на кадрите се вижда как 18-годишният кикбоксьор бие полицай.

Твърди се, че това е полицейски служител, но такъв официален сигнал, писмен или каквото и да е форма, няма, каза старши комисар Павел Млеканов - директор на ОД МВР-Перник.

Перничани не трябва да се страхуват. Ние имаме държава, така че всички ние сме вперили поглед в институциите, каза Станислав Владимиров - кмет на Перник.

Засиленото полицейско присъствие в Перник ще продължи и в следващите дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България с двама боксьори на „Акропола Къп“
България с двама боксьори на „Акропола Къп“
Волейболистките на България претърпяха поражение от Япония
Волейболистките на България претърпяха поражение от Япония