НОВИНИ

Започна юбилейното 25-о издание на "София Филм Фест"

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
19:56, 11.03.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Още
Слушай новината

"София Филм Фест" започна тази вечер. Началото постави филмът "Февруари" на Камен Калев, участвал в официалната селекция на фестивала в Кан.

На церемонията по откриването беше връчена наградата на София на Теодосий Спасов за изключителен принос в изкуството на киното и музиката.

Юбилейното 25-о издание на фестивала залага на специална програма в кината и онлайн.

"Щом го виждаш, има го" - така ни посреща новият "София Филм Фест", след като миналата година за първи път мартенското издание беше изместено.

В четвъртвековната си история СФФ се наложи като един от най-значимите световни фестивали. От днес до края на март ще видим 130 филма в киносалоните, още 70 онлайн.

Премиери и ексклузивни прожекции ще ни срещнат с "Пътищата на живота" с Хавиер Бардем и Салма Хайек, режисьорският дебют на Робин Райт - "Земя", филмът за прочутата художничка и писателка Туве Янсон, "Човекът, който продаде кожата си" с Моника Белучи, както и силно игрално и документално БГ участие.

Юбилейната програма ни среща с 25-те легенди, носители на наградата на "София Филм Фест" - начело с Тери Гилиъм, Горан Паскалевич, Вим Вендерс, Тед Кочев вече с БГ паспорт - с видео срещи.

Следващата седмица започват и изданията в Пловдив, Бургас и Варна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Въпреки сериозния ръст на заразените COVID мерките остават локални
Въпреки сериозния ръст на заразените COVID мерките остават локални
Специално пред БНТ: Говори жертвата на дрогирания шофьор в Самоков
Специално пред БНТ: Говори жертвата на дрогирания шофьор в Самоков