НОВИНИ

Започва повишение на температурите

bnt avatar logo
от БНТ
06:01, 23.12.2020
Чете се за: 01:17 мин.
У нас
Слушай новината

Днес вятърът от запад-югозапад постепенно ще разсее мъглите, облачността ще се разкъса и по-късно през деня на места ще намалее и до предимно слънчево. Минималните температури ще бъдат между 1° и 6°, максималните - между 9° и 14°, в Лудогорието ще са по-ниски.

Над планините облачността ще е значителна и на места ще превалява слаб сняг. След обяд от запад облачността ще се разкъсва и слънцето и там ще успее да се покаже. Ще духа умерен, по високите части временно силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около 0°.

По Коледа ни очаква необичайно топло време. В четвъртък и петък дневните температури ще достигат в отделни райони и ще надхвърлят 15°. В събота ще настъпи промяна - ще започнат валежи от дъжд, които с предстоящото застудяване във високите полета на Западна България, Предбалкана, Добруджа и Лудогорието ще преминават в сняг. В неделя валежите ще продължат - в северозападната част от страната и в планините ще са от сняг, в югоизточните райони предимно от дъжд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приключи блокадата между Великобритания и Франция
Приключи блокадата между Великобритания и Франция
Отложиха европейското по борба догодина с два месеца
Отложиха европейското по борба догодина с два месеца