НОВИНИ

Започва разследване на смъртта на строителния работник, който падна в асансьорна шахта

започва разследване смъртта строителния работник падна асансьорна шахта
bnt avatar logo
от БНТ
15:45, 24.02.2023
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство след трудовата злополука в столичния ж.к. „Дружба", при която почина работник след като падна в асансьорна шахта.

Ще се разследват обстоятелствата, свързани с настъпването на смъртта на 34-годишния работник В.Т., както и дали това се дължи на незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Целта е да се установи дали има достатъчно доказателства за привличане на обвиняем, както и за повдигане на обвинение пред съд.

Трупът на починалия работник е намерен около 16.30 часа вчера на ниво -1 на новостроящата се сграда. До момента в хода на разследването са извършени оглед на местопроизшествие, изискани и приложени са документи, други са изискани и се очаква да бъдат предоставени, установени са свидетели, назначени са аутопсия и съдебномедицинска експертиза, както и токсикохимическа експертиза.

Към момента предварителното становище на съдебномедицински експерт е, че получените травми по тялото на В.Т. са височинни.

Разследването по случая продължава от следовател в СО-СГП под ръководството и надзора на СГП. Предстоят разпити на свидетели, назначаване на нови експертизи, както и други процесуални действия.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Елица Янкова - роден победител в борбата и в живота
Елица Янкова - роден победител в борбата и в живота
Зеленски с емоционална реч за годишнината от войната: Издържахме. Не бяхме победени
Зеленски с емоционална реч за годишнината от войната: Издържахме. Не бяхме победени