НОВИНИ

Започват плейофите в мъжкото волейболно първенство у нас

дея спорт надви цска записа победа мъжката волейболна лига
bnt avatar logo
от БНТ
13:02, 03.04.2023
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Решителната фаза от първенството на Суперволей лигата при мъжете - плейофите, стартира днес с два мача. Участват първите осем отбора след редовния сезон.

На 1/4-финалните плейофи се играе до две победи от три мача. Схемата противопоставя 1-8, 2-7, 3-6 и 4-5 след редовния сезон. По предностоящите са домакини в първите срещи.

Два мача ще се проведат днес на бургаска земя. Плейофите ще бъдат открити с двубоя Нефтохимик 2010 (Бургас) – Пирин (Разлог). Мачът е от 17:45 ч. в бургаската зала „Младост“.

Нефтохимик спечели редовния сезон в елита, като с това си гарантира минимум бронзови отличия. Волейболистите водени от Атанас Петров направиха впечатляваща серия от 16 поредни победи, като не се огънаха пред нито един съперник. Битките срещу Пирин за тях ще се яви като една загрявка по пътя им към достигане до финал, каквато цел ще се опитат да реализират.

От своя страна Пирин изпълни целите си да влезе в осмицата на елита и да участва в плейофите. Тимът на разложани е сплав от опитни, но и съвсем млади момчета без опит, като участието в решителните сблъсъци е само в плюс на тима. Съставът, воден от Благовест Катранджиев ще се опита да даде каквото може срещу бургазлии и да завърши по-най добрия начин участието си в елита.

Втори по програма в днешния ден е изключително интересният сблъсък между Дея спорт (Бургас) и ЦСКА. Двубоят е от 20:30 часа отново в бургаската зала „Младост“.

Домакините от Дея не стартираха добре в първенството, но след това направиха далеч по-убедителен втори полусезон, което ги изкачи на четвърто място. Под ръководството на италианския треньор Франческу Кадеду Дея стабилизира играта си и отново си възвърна амбициите за медал. Пътят им нагоре обаче минава през елиминацията на изключително труден съперник като ЦСКА.

От своя страна ЦСКА започна много добре в първенството, задържа лидерството известно време и бе приятната изненада. Но след това под влиянието на различни фактори, "червените" отстъпиха от тези позиции и завършиха на пето място след редовния сезон.

Независимо от ситуацията, армейците винаги се борят за челни позиции. Ще се опитат да покажат максимума в решителната фаза и ще се борят да елиминират Дея, независимо, че домакинското предимство е на страната на съперника.

Реваншите на тези две двойки са насрочени за 6 април в Разлог и София. При достигане до трети решителен мач, той той ще бъде на 8 април.

Другите два двубоя от 1/4-финалните плейофи са утре. Левски е домакин на Монтана, Хебър Пазарджик посреща Берое 2016. И двата мача са от 18:30 ч.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проливни валежи и жълт код в цялата страна днес и утре
Проливни валежи и жълт код в цялата страна днес и утре
Прогрес за Томова в класацията на WTA, вече е на 88-а позиция
Прогрес за Томова в класацията на WTA, вече е на 88-а позиция