НОВИНИ

Заради обилните валежи наблюдават речните корита и язовирите в София

заради обилните валежи наблюдават речните корита язовирите територията столичната община
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
13:19, 15.06.2023
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Във връзка с прогнозата за продължаващи значителни валежи и гръмотевични бури се извършва постоянно наблюдение на речните корита и язовирите на територията на Столичната община, съобщиха от пресцентъра на общината.

Аварийните екипи да бъдат на терен и да реагират на сигнали, а кметовете на райони да осигурят наблюдение на водни обекти на съответните територии, апелира кметът на София Йорданка Фандъкова.

Аварийните екипи да бъдат на терен и да реагират на сигнали. Кметовете на райони да осигурят наблюдение на водни обекти на съответните територии.

Екипите на Столичен инспекторат, почистващите фирми да проверяват дъждоприемните шахти, фирмите по поддръжка на парковете и градините също да извършват обходи. Столичният кмет изиска също всички звена да осигурят дежурни екипи.

Към момента 6 екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ и три на столичната пожарна са на терен. Те са реагирали на сигнали за завирявания, отстранили са паднали дървета в коритото на река Искър в кв.“Враждебна“. Отводнили са подлез до търговски обект /магазин “Бриколаж“/, където продължава почистването му от Столичен инспекторат.

Към момента всички реки на територията на София имат осигурена проводимост, почистени са водостоците на Южната дъга на Околовръстен път, всички 7 общински язовирите са в нормално състояние, наблюдава се и р.Искър. Екипите на Столична община са извършили огледи на критичните участъци и продължават наблюдението им. „Напоителни системи“ извършват контролирано изпускане на язовир „Панчарево“.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Освободиха директора на „Гранична полиция” Росица Димитрова
Освободиха директора на „Гранична полиция” Росица Димитрова
Пребитият в Струга Бекир Кадриески тръгва за България
Пребитият в Струга Бекир Кадриески тръгва за България