НОВИНИ

Заради спрени проекти: Има ли опасност столични райони да останат без канализация

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
11:48, 05.07.2021
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Жалба, придружена от близо 4000 подписа, внесоха общински съветници и граждани от четири столични района - Волуяк, Кремиковци, Панчарево и Ботунец.

Те настояват проектите им за изграждане на канализация да не бъдат изключвани от Плана за възстановяване, финансиран от Европейския съюз за преодоляване на последствията от ковид кризата. Проектите за столицата бяха орязани по предложение на служебния вицепремиер Атанас Пеканов, защото прекалено много средства са насочени към София.

Според жалбоподателите днес четирите района имат нужда от 200 млн. лв. за канализация, като Столичната община е готова да осигури 42 млн.

Сн. БГНЕС

Причините, които изтъква служебното правителство, за да извади тези проекти, бихме казали, че са изключително неоснователни, каза Анна Стойкова, общински съветник. Над 12 млрд. е бюджетът на Плана за цяла България, а под 5% са проектите на София в този план.

Тези проекти бяха обсъдени с населението, те са очаквани от десетилетия. Именно затова Планът за устойчивост и развитие е възможност за жителите на Столична община да получат това, което очакват от десетилетия, каза Ваня Тагарева, общински съветник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мбапе настоял за специална клауза в новия договор, за да остане в ПСЖ
Мбапе настоял за специална клауза в новия договор, за да остане в ПСЖ
Жозе Моуриньо е пожелал Марсело в Рома
Жозе Моуриньо е пожелал Марсело в Рома