НОВИНИ

Застудяване и значителни валежи от дъжд и сняг през новата седмица

bnt avatar logo
от БНТ
13:15, 25.02.2022
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Предимно слънчево ще се задържи времето днес в повечето райони, а температурите още малко ще се повишат, спрямо вчера - максималните ще са между 9° и 14°, в София - около 10°. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен северозападен вятър.

През нощта ще е предимно ясно и почти тихо, а в часовете до обяд отново ще преобладава слънчево време.

До края на деня обаче облачността постепенно ще се увеличава, а вечерта на отделни места в Западна България ще превали дъжд. Със слаб североизточен вятър ще започне да се прониква по-студен въздух. Максималните температури слабо ще се понижат и ще са между 7° и 12°.

И в планините повече слънчеви часове ще има сутринта и до обяд. По-късно у там ще се заоблачи, а вечерта ще започнат валежи, като границата между дъжд и сняг ще е на около 1200 метра.

Ще духа до умерен североизточен, по най-високите части - южен вятър. Опасността от лавини извън обработените писти в ски курортите е висока.

Значителна ще е облачността утре в повечето страни от Централна и Източна Европа, както и в северозападните части от Балканите и на много места в тези райони ще има валежи от дъжд и сняг, значителни по количество в северните части от Апенинския полуостров. Предимно слънчево ще се задържи в Западна Европа.

У нас през новата седмица ще бъде облачно и ветровито. Още в неделя от югозапад ще започнат валежи от дъжд, които до края на деня ще обхванат цялата страна, а в комбинация с очакваното застудяване, дъждът бързо ще преминава в сняг. В много райони количествата ще са значителни, ще се образува и нова снежна покривка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военни и сухопътна техника ще се придвижват по маршрута Корен-Хасково-Асеновград до края на деня
Военни и сухопътна техника ще се придвижват по маршрута Корен-Хасково-Асеновград до края на деня
Сблъсък между Севиля и Уест Хем в Лига Европа, Барселона среща Галатасарай
Сблъсък между Севиля и Уест Хем в Лига Европа, Барселона среща Галатасарай