НОВИНИ

Затопляне в близките дни

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:18, 20.12.2022
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се очакванията за отрицателни температури в почти цялата страна тази сутрин. Но започва и обещаното затопляне - на най-високия ни връх е по-топло отколкото на Рожен и почти колкото във Велико Търново.

Днес максималните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса. Ще духа слаб, в Източна България умерен североизточен вятър, а в по-голямата част от страната следобед ще бъде слънчево.

Утре температурите слабо ще се повишат, но минималните в повечето райони, дори по Черноморието, ще бъдат отрицателни - между 5 и минус 1°, а максималните между 4 и 9 градуса. Пред обяд на много места в равнините и котловините ще бъде мъгливо, но в следобедните часове видимостта почти навсякъде ще се подобри.

Слънчево ще бъде през целия ден само в планините и планинските райони. Ще духа слаб югозападен, по билата - умерен североизточен вятър. Температурната инверсия ще продължи и в близките дни и затоплянето в планините ще бъде по-съществено - максималните в курортите утре ще бъдат 5° на Алеко, 8-9° в Боровец и Пампорово, до 10° в Банско.

Затопляне предстои и навсякъде на Балканите, където също ще бъде слънчево, на места със сутрешни мъгли. С валежи ще бъде в много райони от Европа, но предимно от дъжд, а в Унгария и Чехия ще има условия за поледици.

И у нас в близките дни ще става все по-топло. Ще има и все повече слънчеви часове, но и в много райони ще бъде със сутрешни мъгли, на места трайни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Лукойл" преведе 90 млн. лева авансов данък на България
"Лукойл" преведе 90 млн. лева авансов данък на България
Дидие Дешан може да остане начело на Франция до 2026 година
Дидие Дешан може да остане начело на Франция до 2026 година