НОВИНИ

Задържаха наркотик, опакован като бонбони, във Варна и София (СНИМКИ)

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
11:46, 20.12.2022 (обновена)
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Четирима души са задържани от ГДБОП и Областната дирекция на МВР във Варна по време на сделка с над 3 килограма метамфетамин.

Трима от задържаните са криминално проявени, научи "По света и у нас". При извършени последващи действия по разследването - претърсване и изземване в два автомобила във Варна и на един адрес в София, допълнително са намерени количества в различни разфасовки метамфетамин, кокаин, марихуана и електронна контролна везна.

"Групата е наблюдавана от няколко месеца. Криминално проявени са за различен вид престъпления - държане на наркотици и разпространение, кражби, телесни повреди, измами. Задържани са в централната част на Варна близо до два автомобила, с които са се придвижвали", обясни ст. комисар Атанас Михов – директор на ОДМВР-Варна.

"Лицата са задържани за срок от 24 часа. Наблюдаващият прокурор ще прецени дали да удължи това задържане след повдигане на обвинение и да внесе искане за мярка за неотклонение задържане под стража", Радослав Лазаров – говорител на Окръжна прокуратура – Варна.

По случая е образувано досъдебно производство. Интересен е начинът на опаковане на дозите наркотик - под формата на лукчета.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дидие Дешан пред феновете в Париж: Споделихме страхотни емоции, въпреки че краят е жесток и боли
Дидие Дешан пред феновете в Париж: Споделихме страхотни емоции, въпреки че краят е жесток и боли
Полина Маринова е новият директор на Агенцията по заетостта
Полина Маринова е новият директор на Агенцията по заетостта