НОВИНИ

Мащабна спецакция на полицията се провежда на територията на Асеновград

bnt avatar logo
от БНТ
09:55, 20.12.2022 (обновена)
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Мащабна спецакция на полицията на територията на Асеновград започна рано тази сутрин.

Операцията е насочена към цялостното обезпечаване на обществения ред и пътна безопасност, превенция и противодействие на битовата престъпност и предотвратяване на евентуални закононарушения.

В специализираната акция участват служители от районното управление, пловдивските отдел „Икономическа полиция“ и сектори „Специализирани полицейски сили“, „Специални тактически действия“, „Пътна полиция“ и Зонално жандармерийско управление.

Включени са и представители на ТД НАП, Агенция „Митници“, Областна дирекция по безопасност на храните и Регионална дирекция по горите.

От смесените екипи се проверяват частни адреси, търговски обекти, автомобили и хора на територията на крайните квартали и махали в Асеновград, Садово и селата Болярци и Боянци, а до края на акцията в обхвата им ще влязат и други населени места.

"Резултатите към момента са образувано едно досъдебно производство за намерени боеприпаси без необходимото разрешително. Извършват се две проверки за намерени търговски марки върху дрехи, върху които ще се извърши проверка относно тяхното съдържание и начина на придобиването им. Проверени са 221 МПС, 324 лица. Съставени са 64 фиша по Закона за движение по пътищата, нарушение на скоростните режими", отчете комисар Радослав Начев зам.-директор на ОД на МВР- Пловдив.

"Операцията има и респектираща цел и търсим точно този ефект. Специализираната полицейска операция е предварително планирана и съвпадна като време със случили се миналия петък събития именно в махалата, в която се намираме в момента. Те са свързани със саморазправа между две семейства, живеещи в съседство, в резултат на които има образувани две досъдебни производства, едното - под надзора на Окръжна прокуратура Пловдив и едното на Районна прокуратура Пловдив", допълни ст.комисар Васил Костадинов директор ОД на МВР Пловдив.

Още подробности вижте във включването на Таня Матева.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще бъде ли глобен българинът, опитал да пренесе 20 литра ракия и 1160 кутии цигари през летище Варна
Ще бъде ли глобен българинът, опитал да пренесе 20 литра ракия и 1160 кутии цигари през летище Варна
Шай Гилгъс-Александър с 35 точки за успеха на Оклахома със 123:121 над Портланд
Шай Гилгъс-Александър с 35 точки за успеха на Оклахома със 123:121 над Портланд