НОВИНИ

Путин призова за засилване на охраната по границата

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
12:20, 20.12.2022
Чете се за: 01:35 мин.
По света
Слушай новината

Руският президент Владимир Путин нареди на федералните служби за сигурност да засилят контрола над руското общество и охраната по границите, за да се предотвратят рисковете, идващи от чужбина или предателство у дома.

В обръщение по повод Деня на служителите на силите за сигурност Путин заяви, че предвид новите заплахи нараства необходимостта от по-добра разузнавателна дейност.

Той призова за по-интензивна работа по линия на Федералната служба за сигурност и граничната служба. Руският президент призна, че ситуацията в анексираните от Русия четири украински области е изключително трудна.

"Сега се изисква максимално хладнокръвие и концентрация на силите от страна на контраразузнавателните агенции, включително военното разузнаване. Необходими са решителни мерки срещу действията на чуждестранните спецслужби, за да бъдат бързо открити предателите, шпионите и саботьорите. Границата е най-важна и трябва да бъде надеждно защитена. Всички опити за нарушаването ѝ трябва да бъдат предотвратявани бързо и ефективно, като бъдат използвани всички налични сили и средства, включително мобилни групи и специалните части", заяви руският президент Владимир Путин.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как да пестим електроенергия през зимата?
Как да пестим електроенергия през зимата?
Ще заплащат ли застрахователите недоказани щети при катастрофа в чужбина?
Ще заплащат ли застрахователите недоказани щети при катастрофа в чужбина?