НОВИНИ

Затопляне започва днес

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 04.05.2022
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще са между 4° и 9°, в София - около 3°, а на места в низините и котловините ще има сутрешни мъгли.

През деня ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Източна България, а след обяд - и над планинските райони. На отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб северозападен вятър. Ще се затопли и максималните температури ще са между 18° и 23°, в София - около 20°.

По Черноморието облачността ще е променлива. На отделни места по северното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб, преди обяд от северозапад, след обяд - от юг. Максималните температури ще са от 16° до 19°. Температурата на морската вода е от 12° до 14°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали слаб дъжд, над около 2000 метра - слаб сняг. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 4°.

В четвъртък и петък затоплянето ще продължи. Сутрин ще бъде сравнително хладно, но предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, и в четвъртък на места главно в планинските и североизточните райони, а в петък в планинските райони в Западна България, ще има превалявания, придружени от гръмотевици. Повишена вероятност за локални по-интензивни явления има в четвъртък.

В събота следобед на места в западните райони отново ще превали и прегърми, докато на изток ще е без валежи, с умерен изток-североизточен вятър и предимно слънчево. В неделя ще преобладава слънчево време с купеста облачност следобед. Само на отделни места ще превали краткотраен дъжд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очакват се протести пред НС - "За" и "Против" военна помощ за Украйна
Очакват се протести пред НС - "За" и "Против" военна помощ за Украйна
Извънредно заседание на Народното събрание
Извънредно заседание на Народното събрание