НОВИНИ

Затопляне започва от днес

bnt avatar logo
от БНТ
12:52, 21.04.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Времето
Слушай новината

Много по-студено от обичайното за сезона е и днес, в много райони с минимални температури отново под нулата, в София – минус 2°, но максималните температури ще бъдат много по-високи, в сравнение с вчера, в по-голямата част от страната между 15° и 20°. Ще преобладава слънчево време, с повече облаци над Западна България, но превалявания ще има главно в югозападните райони.

И през нощта по-значителна облачност ще има над Западна България и на места там ще превали дъжд. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Температурите утре ще се повишат, в сравнение с днес и минималните ще бъдат между 4° и 9°, в София – около 5°, а максималните – между 19° и 24°, София – около 20°.

Денят ще започне с облачно време, на места с валежи, но около и след обяд облачността над Западна България ще се разкъса и намалее. Ще продължи да духа умерен, временно силен вятър от юг-югоизток.

По Северното Черноморие ще бъде съществено по-хладно с максимални температури около 11 - 12°. Ще има значителна облачност, но само на отделни места ще превали. Ще духа умерен юг-югоизточен вятър, а вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините ще бъде много ветровито. От югозапад вятърът ще се усили и след обяд ще бъде силен, по най-високите части - бурен. Ще бъде предимно облачно. Температурите ще се повишат още и максималните в курортите ще са между 8 и 13 градуса.

Валежи ще има не само у нас, но и почти навсякъде на Балканите. Причината – средиземноморски циклон, който ще определя времето на полуострова и през следващите дни.

У нас в събота на места в северозападната половина от страната ще превали и прегърми, в отделни райони – интензивно. Възможни са и градушки. В неделя ще бъде слънчево, с малка вероятност за валежи, но в понеделник и вторник отново ще има превалявания, главно в следобедните часове. Повишението на температурите ще продължи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ерик тен Хаг е новият мениджър на Манчестър Юнайтед
Ерик тен Хаг е новият мениджър на Манчестър Юнайтед
Марин Петков бе награден на юбилея на спортно училище „Васил Левски“
Марин Петков бе награден на юбилея на спортно училище „Васил Левски“