НОВИНИ

Затоплянето продължава, валежите - също

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:25, 20.05.2023
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

В близките часове облачността ще се увеличава - краткотрайни валежи и гръмотевици ще има на места главно в Западна и Централна България.

Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°, по Черноморието - от 18° до 22°. Вятърът от североизток временно ще се усили, но вечерта ще отслабне, а през нощта временно ще стихне.

В Северна България през нощта облачността временно ще се разкъса, а утре в часовете до обяд ще бъде слънчево. В по-голямата част от Южна България обаче валежите ще продължат. По-интензивни и придружени от гръмотевици ще са в следобедните часове. Вятърът от изток-североизток ще се усили до умерен. Максималните температури ще са между 20° и 25°, в София - около 20°.

Отново по-ниски ще се задържат температурите на морския бряг утре - между 17° и 21°. И там облачността ще е значителна. Главно по южното крайбрежие ще превалява дъжд, след обяд на места и ще прегърми. Ще духа умерен североизточен вятър. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Облачно и с валежи ще бъде времето в планините. На места в следобедните часове ще има и гръмотевични бури, а на височина около 2500 ще превалява сняг. Ще бъде ветровито с умерен, временно силен източен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 9° на Алеко до 16° в Банско.

Облачно, ветровито, с валежи и гръмотевици ще бъде и в по-голямата част от Балканите. В Гърция се очакват значителни количества.

В началото на новата седмица повече слънчеви часове ще има сутрин. В понеделник ще превали в почти цялата страна, а през следващите дни - главно в Южна България и в източните райони. Максималните температури бавно ще се повишават и в сряда и четвъртък ще са между 22° и 27°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха нелегални мигранти, заобиколили пеша КПП-то в Бургас
Задържаха нелегални мигранти, заобиколили пеша КПП-то в Бургас
Ретро парад на автомобили и мотоциклети в Кубрат
Ретро парад на автомобили и мотоциклети в Кубрат