НОВИНИ

Затоплянето ще продължи

bnt avatar logo
от БНТ
21:35, 21.03.2022
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

По-топло, в сравнение с вчера, е днес, с максимални температури от 7° до 13°, но силният вятър създаваше усещане за по-студено от действителното време.

През нощта вятърът временно ще отслабне и ще се ориентира от север. В по-голямата част от страната ще бъде безоблачно, а температурите сутринта - между минус 6° и плюс 1°. След минус 6° днес, утре минималната температура в София ще бъде минус 3°.

Ще има променлива облачност, по-значителна в Южна и Източна България, където на места ще превали дъжд. Максималните температури също ще бъдат по-високи, в сравнение с днес, от 9° до 14°. Вятърът отново ще се усили, повече в източната половина от страната, където се очакват пориви до около 80 - 90 км/ч. Вълнението на морето ще бъде около 4 бала.

Още по-ветровито ще бъде в планините, със силен и бурен североизточен вятър. Ще бъде облачно, със слаби валежи от сняг.

Максималните температури в курортите ще са между минус 8° и минус 3°. Висока остава опасността от лавини извън обработените писти в ски-зоните.

И към времето в Европа. Под влияние на обширен антициклон, в по-голямата част от континента ще бъде слънчево. Проливни валежи от дъжд се очакват на Пиринеите. Слаби превалявания ще има и в южните райони от Балканите.

У нас в сряда вятърът ще отслабне, а облачността ще намалее. През следващите дни ще бъде слънчево, а температурите съществено ще се повишат. Слаби превалявания от дъжд не са изключени в петък, в Източна България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мики Орачев: Надявам се да покажем израстване в националния отбор
Мики Орачев: Надявам се да покажем израстване в националния отбор
Осма поредна шампионатна победа за Балкан в НБЛ
Осма поредна шампионатна победа за Балкан в НБЛ