НОВИНИ

Затоплянето ще продължи и в близките дни

bnt avatar logo
от БНТ
21:12, 24.12.2021
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Чувствително беше повишението на температурите днес в районите с временно силен югозападен вятър, главно в Северна България - 16° в Лом, 15° във Видин, докато в Силистра максималната температура беше едва 4°. Малко по-високи ще са и минималните температури утре в северозападните райони, но в останалата, по-голяма част на страната, ще са от минус 1° до 4°.

През деня ще духа до умерен, в източните части и северно от планините - временно силен вятър от запад-югозапад и затоплянето ще продължи - максималните температури ще са между 8° и 13°. Облачността ще е разкъсана, в северните райони предимно значителна.

В планините повече слънце се очаква през първата половина на деня. В следобедните часове ще се заоблачи. Ще бъде и много ветровито, ще духа силен югозападен вятър. Максималните температури и там ще се повишат още и в курортите ще са между 2 и 7 градуса.

Облачно, с валежи ще е и в много райони на континента. Сняг ще вали в северните и източните части, а също и на места в Централна Европа. В останалите райони ще вали дъжд, като значителни по количество ще са валежите в източните части на Европейска Русия и Северна Италия, също и в северозападната половина от Балканите.

У нас през следващите дни и в началото на новата седмица облачността ще е предимно значителна, а покрай Дунав ще е и мъгливо. Температурите ще се повишат още и в някои райони максималните ще достигнат до около 16°. Валежи от дъжд се очакват в неделя в Северозападна България, а през следващите дни и на места в останалата част от страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корнелия Нинова показа как се подготвя за Бъдни вечер
Корнелия Нинова показа как се подготвя за Бъдни вечер
Пилотите от Формула 1 си размениха тайни коледни подаръци
Пилотите от Формула 1 си размениха тайни коледни подаръци