НОВИНИ

Затвориха отделения в болниците в Сливен и в Ямбол заради коронавирус (Обзор)

bnt avatar logo
от БНТ
20:10, 04.06.2020
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

Инфекциозното отделение на ямболската болница е затворено за 14 дни. Пациенти с коронавирус се приемат в частната болница в Ямбол. Вчера в Сливен заради огнище на коронавирус беше затворено цяло отделение в частна болница.

До 18 юни ще бъде затворено инфекциозното отделение в ямболската болница, а в частното лечебно заведение ще бъдат лекувани средно тежките заболявания. При усложнения и необходимост от реанимация, както и пациенти с тежка форма на коронавирус ще бъдат настанявани в COVID-реанимацията на областната болница.

Трима са новозаразените с коронавирус в Ямбол през последното денонощие. Те са оставени на домашно лечение. Шест са пациентите с инфекция в белодробното отделение на ямболската болница. COVID- реанимацията е затворена и дезинфекцирана. В момента там няма пациенти в тежко състояние. Инфекциозното отделение се затваря за дезинфекция и 14-дневна карантина заради заразени 2 сестри и една санитарка.

Д-р Димитър Рунков - прокурист на МБАЛ "Свети Пантелеймон", Ямбол: Хубавата тенденция от края на миналата и началото на тази седмица е, че реално такива пациенти, които са болни, носители, може да има в града, но болни пациенти при нас не са постъпвали.

Затворено остава гастроентерологичното отделение в сливенската частна болница "Хаджи Димитър", където 7 медици дадоха положителна проба за коронавирус. От днес положителен от лечебното заведение е още едно медицинско лице -лекар-педиатър. Поетапно започва изписването на пациенти от болницата в подготовка за пълна дезинфекция на отделенията.

Стефан Радев - кмет на община Сливен: Най-добре е болницата да се затвори за ден, два, три дни колкото да се извърши цялостна дезинфекция на всички отделения, да бъдат тествани служителите, така че да може да продължи работа при спокойствие на всички пациенти и всички работещи в болницата.

Отрицателна е пробата на служителката от затвореното детско заведение в Сливен. Децата отново се приемат в градината.

Най-вероятно инфекцията в частната болница е пренесена от пациент, живеещ в квартал "Надежда".Там са отчетени близо 30% от заразените в Сливен.

Автор: Румяна Стефанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
9% ДДС за детски стоки, книги и ресторантьори (ОБОБЩЕНИЕ)
9% ДДС за детски стоки, книги и ресторантьори (ОБОБЩЕНИЕ)
Ден 100: Край на брифингите на Щаба
Ден 100: Край на брифингите на Щаба