НОВИНИ

Здравният министър: Сърдечна благодарност на Българската православна църква за протегнатата ръка

здравният министър сърдечна благодарност българската православна църква протегнатата ръка
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:30, 27.12.2020
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

"След месеци на очакване днес най-после можем да се похвалим с началото на имунизационната кампания срещу COVID-19 в страната. Благодаря на всички колеги, които се включиха, и заедно станахме първите ваксинирани българи срещу коронавирусна инфекция!". Това написа в официалния си Фейсбук профил здравният министър проф. Костадин Ангелов, който днес даде началото на ваксинацията срещу COVID-19 и стана първият имунизиран българин.

Здравният министър проф. Ангелов е първият ваксиниран срещу COVID-19 в България

"Искам да изкажа и най-сърдечната си благодарност на Българската православна църква за протегнатата ръка в този труден за всички ни момент. Какво по-голямо доказателство за нейната подкрепа от това, че днес сред нас имахме честта да бъде и един духовник, Божи човек, в лицето на Негово Преосвещенство Тивериополски епископ Тихон - викарий на Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и митрополит Софийски. Той беше ваксиниран наравно с нас и го направи с искреното си убеждение и вярата, че това е най-правилното решение не само за него, но и за всички българи в настоящата ситуация", допълва здравният министър.

"Прекланям се пред този изключителен жест към всички, които се борим срещу разпространението на коронавирусната инфекция, и се надявам, че той ще бъде пример за много хора, които все още не са направили своя избор или се колебаят по отношение на безопасността и ползата от ваксините. Благодаря!!!", написа още проф. Костадин Ангелов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Пазарджик излекуваха най-малкия пациент с ковид - бебе на 2 месеца
В Пазарджик излекуваха най-малкия пациент с ковид - бебе на 2 месеца
Резултатите от НБА
Резултатите от НБА