НОВИНИ

Зеленски: Ако не сме в НАТО, искаме гаранции за нашата сигурност

Фани Аронова
от Фани Аронова
22:08, 01.03.2022
11990
Чете се за: 01:37 мин.
По света
Слушай новината

Президентът Володимир Зеленски призова над Украйна да бъде наложена забранена за полети зона, за да бъдат спрени руските самолети.

Зеленски даде интервю за Ройтерс и Си Ен Ен в строго охранявания правителствен комплекс.

Той призова американския президент Джо Байдън да отправи силен сигнал относно руското нахлуване в Украйна в ежегодната си реч пред Конгреса, която Байдън ще произнесе в 4 часа след полунощ българско време.

Относно затварянето на небето над Украйна, това би ни помогнало. Не става дума за въвличане на НАТО във война. Честно казано, всички отдавна са въвлечени във война и то не от Украйна, а от Русия. В ход е пълномащабна война. Ние сме за диалог, но трябва поне да спре бомбардирането на хора. Просто спрете бомбардировките и и седнете на масата за преговори. Ако партньорите ни не са готови да приемат Украйна в НАТО - защото Русия не иска Украйна да бъде в НАТО, трябва да се изработят гаранции за сигурността на Украйна. Това означава да имаме териториална цялост, да са защитени границите ни, да имаме специални отношения с всички наши съседи, да сме в безопасност и това да се гарантира юридически, заяви Зеленски.

Всичко по темата за войната в Украйна четете ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Руското радио "Ехото на Москва" е спряно от ефир
Руското радио "Ехото на Москва" е спряно от ефир
София събира елита на таекуондото в турнира "Рамус София Оупън"
София събира елита на таекуондото в турнира "Рамус София Оупън"