НОВИНИ

До края на март БНТ очаква предложения за нови филми и сериали

Айше Сали
от Айше Сали
20:48, 01.03.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Още
Слушай новината

Българската национална телевизия продължава да подкрепя българското кино. Днес обществената медия обяви 2 нови сесии, в които филмовите продуценти могат да предложат своите идеи за филми и сериали. Проектите могат да бъдат изпращани до края на март.

След успеха на продукциите, излъчени през изминалата година, БНТ отново ще представи на своите зрители качествени филми и сериали. Увеличен е бюджетът за създаване на нов сериал с 24 епизода.

Сериалите и филмите, които БНТ финансира, не само са добри. Те започват все повече да привличат интереса. От миналогодишната сесия вече имаме предложения от американски и италиански копродуцент за копродуция на сериалите, което показва, че се движим в правилната посока. Надявам се да направим повече такива и да можем да покажем и на нашите екрани, и в Европа, и по света нашата продукция, каза Емил Кошлуков, генерален директор на БНТ.

През есента на тази година и пролетта на следващата ще видим на екран двата най-нови сериали на БНТ. Във "Вина" на режисьора Виктор Божинов участват любими актьори от екрана като Михаил Билалов, Елена Телбис и Владимир Зомбори.

Историята е ситуирана във винената индустрия, във винения бизнес. Но неслучайно заглавието е "Вина", защото в историята ще се говори и за много неща, които в човешкия живот оставят тежък отпечатък, каза Виктор Божинов, режисьор.

Снимки: Десислава Кулелиева

Мащабната международна продукция "Войната на буквите" ще ни пренесе в 10-и век, малко след смъртта на Симеон Велики.

Нещото, което предстои да видите в готовия продукт като градска среда, тя ще бъде построена и разработена специално за този проект, каза Габриел Георгиев, продуцент.

На сайта на БНТ вече е е публикувана и допълнителна информация с условията за кандидатстване за новата филмова сесия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В капана на войната: Евакуирането от Украйна става все по-невъзможно
В капана на войната: Евакуирането от Украйна става все по-невъзможно
Топалова и Стаматова с победи в Анталия
Топалова и Стаматова с победи в Анталия