НОВИНИ

Слаб сняг ще превалява през нощта само в Североизточна България

Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ
21:18, 01.03.2022
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Много слънчеви часове и слабо затопляне се очакват през почивните дни, но сутрините ще остане студено с температури в по-голямата част от страната под нулата.

И утре минималните температури ще бъдат отрицателни - от минус 6° до минус 1°, на морския бряг – около нулата. Облачността ще се задържи по-често значителна, но със слаби превалявания, главно в Североизточна България.

Ще духа умерен, вече северозападен вятър. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 3° и 8°, в североизточните райони, където ще продължи да превалява слаб сняг - от 1° до 3°.

Облачно ще е и през първата половина на деня и по Черноморието, с превалявания от слаб сняг по северното крайбрежие. След обяд валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, а вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

И в планините ще бъде облачно, на много места с валежи от сняг. Ще бъде и ветровито, ще духа умерен до силен северозападен вятър.

Остава висока и опасността от лавини извън обработените писти. Максималните температури в курортите слабо ще се повишат и ще са от минус 6 до минус 3.

Област на ниско атмосферно налягане ще продължи да определя времето в по-голямата част от Балканите, Черно море, Украйна и южните части на Европейска Русия. На много места там ще има предимно слаби снеговалежи. С валежи, но от дъжд, ще бъде в западните части от континента.

У нас в четвъртък и петък ще има променлива, често значителна облачност, но ще превалява главно в планинските райони. През почивните дни ще има повече слънчеви часове. Ще остане по-студено от обичайното за началото на март, макар че максималните температури бавно ще се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бербатов: Изборен конгрес на БФС ще има до края на годината
Бербатов: Изборен конгрес на БФС ще има до края на годината
Антоанета Костадинова спечели бронз от Световната купа по спортна стрелба в Египет
Антоанета Костадинова спечели бронз от Световната купа по спортна стрелба в Египет