НОВИНИ

Жълт код за опасни горещини в цялата страна утре

Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ
13:50, 15.07.2023
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде предимно слънчево, в комбинация със слаб, в източните райони - до умерен вятър от изток. След обяд над планинските райони ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще има и гръмотевици. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, като в 12 области в страната е в сила предупреждение от първа степен - код жълто за опасно горещо време.

Утре отново ще бъде слънчево и горещо, а областите с жълт цвят ще се увеличават и ще обхванат почти цялата страна. Максималните температури ще са между 33° и 38°, в София - около 34°. В следобедните часове над планинските райони в Западна България обаче, ще се развие купеста облачност и само на изолирани места ще превали и прегърми. В Източна България и по Черноморието ще духа слаб, след обяд - до умерен вятър от изток-югоизток. И край морския бряг ще бъде слънчево, с максимални температури между 26° и 29°. Температурата на морската вода е 24-26°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Предимно слънчево ще е времето в планините. Локални краткотрайни валежи с гръмотевици са възможни в масивите в Западна България. Максималните температури по върховете ще са между 14 и 18 градуса. Вятърът ще е слаб, по най-високите части - до умерен от север.

През новата седмица времето ще е слънчево, около и след обяд - много горещо. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 35° и 40°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скок в ражданията в СБАЛАГ "Майчин дом" за 2023 година в сравнение с 2022 година
Скок в ражданията в СБАЛАГ "Майчин дом" за 2023 година в сравнение с 2022 година
Ремонт на ремонта: От утре започва пренареждането на жълтите павета пред НС
Ремонт на ремонта: От утре започва пренареждането на жълтите павета пред НС