НОВИНИ

Жълт код за силен вятър

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 25.01.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Времето
Слушай новината

Днес до обяд ще духа силен южен вятър, който в следобедните часове ще се ориентира от северозапад и също ще бъде силен. Ще започне да нахлува студен въздух. Преди обяд ще вали дъжд, но след обяд ще спре, най-късно в източните райони. Ще е все още сравнително топло, минимални температури - между 4° и 9°, максимални - между 8° и 13°.

Сутринта в планините ще духа силен до бурен южен вятър, който в следобедните часове също временно ще се ориентира от запад-северозапад. До обяд ще е предимно облачно, с валежи от дъжд, над 1500 метра - от сняг.

Около обяд облачността бързо, но за кратко ще намалее и валежите ще спрат. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 3°.

През нощта срещу вторник в северозападните райони ще завали сняг. Възможни са и поледици. Сутринта във вторник на изток температурите ще са все още високи, но до вечерта и в Централна и Източна България дъждът ще премине в сняг.

Снеговалежите в източната половина от страната ще продължат и в сряда, ще бъде ветровито и ще има условия за виелици и навявания.

В четвъртък сутринта ще се задържи сравнително студено, но почти без валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва масово тестване на учителите
Започва масово тестване на учителите
121 нови случаи на коронавирус у нас за денонощието
121 нови случаи на коронавирус у нас за денонощието