НОВИНИ

Кой уши ръкавиците на Бърни Сандърс, които се превърнаха в сензация?

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
20:35, 24.01.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Любопитно
Слушай новината

Церемонията по встъпването в длъжност на новия американски президент все още отеква в социалните мрежи.

Една от най-обсъжданите теми продължава да бъде сенаторът-демократ Бърни Сандърс, който беше заснет с ексцентрични плетени ръкавици.

Бърни Сандърс. На 78. Сенатор-демократ. Два пъти номиниран за кандидат-президент на Демократическата партия. И два пъти не успява да стигне до финала на надпреварата. На церемонията по встъпването в длъжност на Джо Байдън е от високопоставените гости.


Камерите го подминават, но не и обектива на Брендън Смяловски - фоторепортера на Франс прес. Снимката се превръща в сензация за часове. Дизайнерските тоалети на останалите гости бързо са забравени. Но облеклото на Бърни Сандърс провокира лавина от коментари и колажи в социалните мрежи.

"Защо бях с тези ръкавици ли? Защото ние във Върмонт знаем какво е студ. За нас не модата е важна, а да ти е топло", каза сенаторът на Демократическата партия Бърни Сандърс.

Историята донесе и неочаквана слава на начална учителка от Върмонт. Жената изплела ръкавиците от рециклирани пуловери и преди две години ги подарила на Сандърс.

"Това беше просто един малък подарък. Но никога не знаеш каква сила могат да имат подаръците", каза учителката Дженифър Елис.

Снимката казва всичко за Бърни Сандърс, обяснява фотографът. За сенатора от Върмонт това беше един обикновен работен ден. Реакцията му на цялата история, също разкрива много за него.

Бърни Сандърс обяви, че пуска в продажба с благотворителна цел суитчъри със сензационната снимка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Усилване на вятъра през нощта
Усилване на вятъра през нощта
Българските автокрадци са сред най-бързите в Европа
Българските автокрадци са сред най-бързите в Европа