НОВИНИ

Жълт код за силен вятър утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:18, 29.03.2022
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Акцент във времето в близките дни ще бъде силният южен вятър, особено в районите на север от планините и в Източна България, където и температурите ще достигнат най-високи стойности, на места над 25°.

Предупреждение за опасно силни пориви на вятъра е в сила утре все още само в областите Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали.

Денят ще започне със слънчево време, но от запад облачността ще се увеличава и на места в Югозападна България ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен, в Югоизточна България силен югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, по Черноморието малко по-ниски, между 15° и 18°. Там утре ще бъде предимно слънчево, с умерен югозападен вятър и вълнение на морето 2-3 бала.

В планините облачността ще е променлива. Ще духа умерен вятър с посока от запад-югозапад. Температурите ще се повишават и максималните в курортите ще са от 5° до 12°. Опасността от лавини извън обработените писти в ски зоните остава висока.

Валежи от дъжд и сняг ще има в много райони от континента, а в страните от Западна и Централна Европа предстои и застудяване. Проливни валежи се очакват на Апенините. Причината – циклон над Централното Средиземноморие, който ще засегне и Балканите, включително и нашата страна. В по-голямата част от полуострова през по-голямата част на деня ще се задържи слънчево, но в западните райони още утре ще завали.

И у нас, през следващите дни ще има превалявания от дъжд, придружени на места и от гръмотевици. Ще духа силен южен вятър и ще остане по-топло от обичайното за сезона. Рязко и съществено застудяване се очаква в неделя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рамазан Рамазанов дебютира за България с бронзов медал
Рамазан Рамазанов дебютира за България с бронзов медал
Националите до 17 г. запазват шансове за Евро 2022 след реми в Ирландия
Националите до 17 г. запазват шансове за Евро 2022 след реми в Ирландия