НОВИНИ

Жена пропадна в 3-метрова шахта в Русе

bnt avatar logo
от БНТ
18:02, 11.02.2022
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Учителка пропадна в 3-метрова шахта на улица в Русе. Жената е настанена в болницата със счупен прешлен. В района играят деца и като по чудо не е станало инцидент и с тях. Все още не е ясно чия собственост е опасната шахта.

51-годишната учителка по английски език всеки ден разхождала кучето си по улица "Великсар". Тази сутрин обаче стъпила върху шахтата и пропаднала. Част от бетонните отломки я затрупали. Виковете ѝ за помощ чули съседи и веднага се обадили на 112.

"След което е идвала пожарна да я извадят от шахтата. Получила е сериозни наранявания, има спукани прешлени, доколкото разбрах, и сериозни хематоми. Децата и всички ние бяхме потресени от случая, защото е можело да се случи нещо много по-лошо, но в крайна сметка, да стискаме палци да е жива и здрава", каза Емил Тюлеков, директор на училище "Никола Обретенов".

Пострадалата е настанена в отделението по неврохирургия в болница "Канев" със счупен лумбален прешлен.

Екипът ни се срещна със съпруга ѝ, който отказа да говори пред камера. След нелепия инцидент все още не са решили дали да си търсят правата по съдебен път.

Ямата е септична и не се използва от години. Намира се до оградата на къща, която е общинска. Хората от квартала се страхуват за безопасността на децата си.

"А ми е жал за жената. Пак, че не е отишло някое дете там, че ще стане още по-лошо", казва Василка Ивайлова.

"Тия ленти, червените, ги е нямало там и мога да кажа само, че това не е нормално, защото ние се събираме тук вечерта и можем да пропаднем в тая дупка", допълва Ивайло Георгиев.

В късния следобед работници от общинското предприятие "Комунални дейности" запълниха шахтата с бетон.

Репортер: Венета Николова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Имало ли е незаконно подслушване със софтуера "Пегас" в България?
Имало ли е незаконно подслушване със софтуера "Пегас" в България?
Антични ритуали в Мездра: Как се прави вино по средновековна рецепта
Антични ритуали в Мездра: Как се прави вино по средновековна рецепта