НОВИНИ

Женина Трашлиева от ансамбъла: Имаме още страшно много работа

ансамбъл ансамбълът
bnt avatar logo
от БНТ
19:27, 09.04.2022
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Състезателката от ансамбъла на България по художествена гимнастика Женина Трашлиева сподели след спечеления златен медал в многобоя на Световната купа в София, че в тима има напрежение, заради големите очаквания към тях, но в същото време всички се стремят да се усъвършенстват, за да радват родните фенове.

„Беше невероятно, доволна съм, че днес успяхме да се съберем и да покажем композицията така както трябва да изглежда. Но имаме още страшно много работа, но и това ще стане. Ще работим и надявам се да радваме публиката със златни медали“, сподели Трашлиева.

Ансамбълът допусна много грешки в първия ден от състезанието, но след силно второ изиграване на смесеното съчетание успя да изпревари всички и да триумфира в „Арена Армеец“.

„Много се вълнувахме за това наше излизане тук, в първия ден не успяхме да покажем това, което трябваше, усетихме подкрепата на хората, беше невероятно. Гледаме да се абстрахираме от очакванията, които има към нас. Единственото, което се надяваме е да работим, да показваме това, което работим, да си вършим работата както трябва и да радваме публиката“, сподели още Женина Трашлиева.

За кралица на турнира беше избрана Петя Борисова от ансамбъла, а Женина Трашлиева завърши на трето място. В класацията, проведена сред спортните журналисти, на второ място се нареди Боряна Калейн.

За най-грациозна чуждестранна състезателка беше определена Милена Балдасари от Италия.

Състезанието продължава в неделя, 10 април, с финалите на отделните уреди от 12.30 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цъфнаха японските вишни в Южния парк в София
Цъфнаха японските вишни в Южния парк в София
Текпетей осигури минимален успех за Лудогорец над Берое
Текпетей осигури минимален успех за Лудогорец над Берое