НОВИНИ

Жители на Цалапица протестират пред прокуратурата в Пловдив, искат спешни действия след убийството на Димитър Малинов

bnt avatar logo
от БНТ
11:33, 23.08.2023 (обновена)
Чете се за: 03:10 мин.
У нас
Слушай новината

По обяд жители на село Цалапица протестираха пред прокуратурата в Пловдив. Хората настояват за конкретна информация за хода на разследването и пълното разгласяване на подробностите по него, тъй като по думите им никой нищо не им казва.

Недоволните искат още спешни действия по залавянето на сочения за убиец на 24-годишния Митко. Това е Рангел Бизюрев, за когото до момента се знае, че се укрива в Германия.

"Никой нищо не казва. Абсолютно. Един месец вече стана от убийството на Митко. Това е срамота", каза майката на убития Димитър Атанаска Бакалова.

"Намерили ли сте бащата, намерили ли сте негови приятели в Германия. Той няма такива пари, че да се покрие така, че прокуратурата да не може да го намери", щада Ваня Вълчева, протестираща от Цалапица.

Поредният митинг пред прокуратурата е под надслов "Справедливост за Митко!". Хората тук настояват да бъдат привлечени като съучастници на сочения за пряк убиец Рангел Бизюрев и двамата братя близнаци, които засега са с обвинения за укривателство и са в пловдивския арест.

"Къде са дрехите и обувките, които са били изгорени? Само казаха, че са били изгорени. Защо са изгорени? Аз това питам. Човек, ако не е замесен, ще тръгне ли да ги гори", попита Бакалова.

Другото искане на протестиращите е виновните за опороченото в началото, по думите им, разследване полицаи да бъдат уволнени и наказани. Затова те се заканват да протестират докато не бъде разкрита цялата истина за жестокото убийство на 24-годишния Димитър. Шествието поиска доживотни присъди за всички замесени в тежкото престъпление.

Това е вторият протест пред пловдивската прокуратура, след като на 10 август хората от Цалапица бяха отново тук с искания за огласяване на резултатите от разследването и настояване за промяна на обвиненията към братята близнаци. Тогава майката на убития младеж Атанаска Бакалова се срещна с окръжния прокурор Ваня Христева, но заяви, че е останала неудовлетворена, тъй като не е получила отговори на своите въпроси. И този път основен инициатор на протеста е Бакалова.

От прокуратурата в Пловдив отказаха да разговорят с протестиращите. От охраната им обясниха, че трябва да дойдат в приемен ден. Следващият такъв е чак на 20 септември. Разочаровани хората се заканиха утре вечер да блокират пътя Пловдив-Пазарджик.

Автор и снимки: Николай Райшинов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вътрешният министър: Считам, че главният секретар на МВР е отговорен за липсата на контрол
Вътрешният министър: Считам, че главният секретар на МВР е отговорен за липсата на контрол
Калина Сакскобургготска успя да забави повдигането на обвинението срещу нея
Калина Сакскобургготска успя да забави повдигането на обвинението срещу нея