НОВИНИ

Жители на Кюстендил сигнализираха за опасна улица

bnt avatar logo
от БНТ
16:39, 24.08.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Регионални

Жители на Кюстендил ни сигнализираха, че улицата, на която живеят, е опасна. Те твърдят, че повече от година, заради строителство на къща, е разрушена асфалтовата настилка от тежки машини. Цялата улицата, която е с голям наклон, е в дупки и камъни.

28 домакинства живеят на ул. "Хисарлъка" в един от крайните квартали на града. По думите на хората преминаването по улицата е опасно за деца и възрастни.

"Една жена тука, падна изкълчи си крака, спука вена. Синът ми вчера си спука гума, други също страдат, колите за да минат, много е трудно", каза Христина Георгиева, жител на Кюстендил.

Постоянните аварии във водопроводната мрежа е другият проблем, който също не се решава от години. Хората често остават без вода или водоподаването е слабо.

"Ако някой, например в по-ниските къщи, пусне вода да се къпе, в следващата къща няма вода", каза Светлин Кирилов, жител на Кюстендил.

"Това е кощунство - да не се направи тая авария тука, първо да се смени водата, тръбите, след това да се асфалтира", каза Боян Николов, жител на Кюстендил.

Хората са внесли няколко молби до местното ВИК дружество и Община Кюстендил с молба проблема с водопреносната мрежа да бъде решен, както и да бъде асфалтирана улицата.

От кметството за БНТ отговориха, че вече е задействана процедура, която предвижда да бъде направен бизнес план, като в определен срок ще бъдат взети необходимите мерки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германия търси причини за състоянието на Навални
Германия търси причини за състоянието на Навални
Ремонтират едно от най-натоварените трасета от пътя Пловдив - Пазарджик
Ремонтират едно от най-натоварените трасета от пътя Пловдив - Пазарджик