НОВИНИ

Жители на Лясковец се събират на протест, след като кола прегази 11-годишно дете

bnt avatar logo
от БНТ
12:16, 03.11.2022
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Жители на Лясковец се събират на протест тази вечер, след като снощи 11-годишно дете беше блъснато от кола в центъра на града и загина на място. Хората са категорични, че основната причина за трагедията е липсата на осветление и безопасни пешеходни пътеки. Шофьорът е задържан за 24 часа, а Окръжната прокуратура във Велико Търново разследва случая.

Вчера малко след 18 часа 11-годишният Ангел тръгнал към магазина с колелото си. На метри след една от пешеходните пътеки на главната улица в града е отнесен от кола и загива на място.

Зад волана на колата е бил 31-годишен учител по физическо възпитание в едно от местните училища. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. Все още не е ясно с каква скорост се е движил. Според хората в града обаче основна причина за трагедията е липсата на улично осветление и повдигнати пешеходни пътеки.

"Подавани са сигнали, за нас като граждани е нетърпимо вече да се случват такива инциденти", заяви Румен Димитров, жител на Лясковец.

Общински съветници в града твърдят, че още през 2019 година са внесли предложение за подмяна на уличното осветление и изграждането на повдигнати пешеходни пътеки.

"Много пъти сме сигнализирали в общински съвет и сме казвали, че това трябва да се направи и не трябва да се чака да се случи най-страшното, за да започнем да изграждаме", допълни Емилия Жилиева, общински съветник.

"Ако тук имаше издигната пешеходна пътека, идващият автомобил щеше да намали скоростта, ако беше осветена, щеше да види и детето", каза още Тодор Тодоров, общински съветник.

Разследването по случая продължава.

Вижте още в прякото включване на Мирела Дончева.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Демократична България": ВЕЦ "Цанков камък" не работи от средата на октомври заради авария
"Демократична България": ВЕЦ "Цанков камък" не работи от средата на октомври заради авария
Биографията на Рони О’Съливан излиза в ново издание дни преди пристигането му в България
Биографията на Рони О’Съливан излиза в ново издание дни преди пристигането му в България