НОВИНИ

Жителите на община Главиница са събрали над 630 подписа с искане за ремонт на пътищата

жителите община главиница събрали 630 подписа искане ремонт пътищата
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:58, 30.08.2023
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Над 630 подписа са събрали жителите на община Главиница с искане за ремонт на пътищата от републиканската мрежа, които минават през територията на общината. Това съобщиха с пост във фейсбук от общинската администрация.

От него става ясно, че днес подписката е била входирана в деловодството на Агенция „Пътна инфраструктура“ и Министерството на регионално развитие и благоустройство.

„Очакваме отговорните институции да предвидят в бюджетите си ремонтирането на пътищата, за които жителите на град Главиница положиха подписите си. Те очакват своевременните действия на държавните органи“, пишат от общинската администрация.

Искането на хората да бъдат асфалтирани три участъка с обща дължина 2,8 километра. По думите на кмета след изграждането на канализацията през 2009 г. по тях са се образували много неравности. Това води до чести инциденти и до множество повреди по автомобилите.

„Гражданите, които са се включили в подписката смятат, че средствата за исканите ремонти не са по-ценни от живота, здравето и безопасността на жителите и гостите на община Главиница. Те вярват, че в лицето на държавата ще намерят разбиране, подкрепа и решение за наболелия проблем“, каза кметът на община Главиница Неждет Джевдет.

Той допълни, че Общината вече приключи изпълнението на първия етап от проекта „Рехабилитация на общински път Суходол - Бащино - Босна“. До момента са асфалтирани около 1,5 километра от предвидените три километра. Очаква се вторият етап да започне скоро. Средствата за реализиране на проекта се осигуряват от Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ). Те са на стойност 2,7 млн. лева.

Според кмета община Главиница има проектна готовност за кандидатстване по предстоящия прием на документи от Държавен фонд „Земеделие“, за привличане на европейски средства за асфалтиране на други три свои общински пътни участъци. Това са отсечките Звенимир - Зарица; Сокол - Дичево; Осен - Стефан Караджа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кална вода изтича в морето край Офицерския плаж във Варна (СНИМКА И ВИДЕО)
Кална вода изтича в морето край Офицерския плаж във Варна (СНИМКА И ВИДЕО)
Млада жена беше убита в Омуртаг от мъжа, с когото живеела
Млада жена беше убита в Омуртаг от мъжа, с когото живеела