НОВИНИ

Жива верига от полицаи, шествие и нощ в палатки пред сараите на Доган в "Бояна"

Тереза Кънчева
от Тереза Кънчева
08:31, 31.08.2024 (обновена)
Чете се за: 04:10 мин.
У нас
Снимка:
Слушай новината

И тази сутрин полицията не допуска привържениците на ДПС да стигнат до така наречените сараи на Ахмед Доган. Те направиха опит да достигнат до имота в "Бояна", но не бяха допуснати от служителите на реда. Не се стигна до саморазправа. Протестиращите тръгнаха на поход - шествие по улица "Беловодски път".

По думите на евродепутата Илхан Кючюк съмишлениците са от цялата страна. Пред медиите той заяви, че те не искат да влязат в имотите, а да стигнат до тях.

На улица "Стар Беловодски път" е изградена жива верига от полиция, като на първа линия са поставени полицайки.

"Докато ДПС е в това положение и българските власти подпомагат Пеевски да ограничава нашето движение, ние ще казваме ДПС без Пеевски", заяви Илхан Кючюк.

"Вчера идеята беше да се влезе, даже ограничихме само синът на Доган и Илхан да влязат и всички щяхме да сме на разстояние", допълни Джевдет Чакъров, председател на ДПС.

Привърженици на Ахмед Доган прекараха нощта в палатки пред дома на почетния председател на ДПС в столичния квартал "Бояна".

Недоволството им продължава трети ден след като собственикът на имотите в София и Росенец поиска Доган да ги напусне. Вчера в "Бояна" се стигна и до сблъсъци с полицията.

Вижте още в прякото включване на Тереза Кънчева.

Във връзка с информацията, че в имота се намират партийна документация и лични вещи на Ахмед Доган - нека лицата, които твърдят подобно обстоятелство, да предоставят на компетентните органи пълен списък с тези документи и вещи и ако действително такива бъдат установени на територията на имота, ще окажа пълно съдействие същите да бъдат предоставени на тези органи, за да бъде гарантирана тяхната неприкосновеност, заяви в писмо до медиите Данаил Папазов и посочва, че както Ахмед Доган, така и други свързани с него лица, нямат никакво правно основание да пребивават в имотите в столичния квартал "Бояна" и в парк "Росенец", обл. Бургас.

Пред лятната резиденция на почетния лидер на ДПС в Росенец вчера също се събраха негови привърженици.

Тази сутрин полицейското присъствие е засилено. Има патрулни автомобили на входа на лятната резиденция, както и микробус със специализирани полицейски сили.

Към момента няма информация дали Ахмед Доган все още е тук, но всички негови симпатизанти са се събрали пред резиденцията от рано сутринта.

Някои от тях са пренощували тук. Има много поддръжници, които заявиха, че са тук за подкрепа, като се очаква още хора да се присъединят към тях. Прави впечатление, че в днешния ден хората тук са донесли със себе си и знамена с българския трибагреник и на партия.

Вчера вечерта също симпатизанти на почетния председател пазеха имота, като заявиха, че не са се срещали със своя лидер. Те се събраха, за да му окажат своята мълчалива подкрепа.

Леко напрежение възникна в следобедните часове вчера, когато в Росенец бяха изпратени превантивно 6-7 патрулни екипа след сблъсъците в "Бояна", но по-късно те се оттеглиха.

Вижте още в прякото включване на Елеана Цанова.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-малко 7 жертви и над 100 ранени при руския удар по детска площадка в Харков
Най-малко 7 жертви и над 100 ранени при руския удар по детска площадка в Харков
Музей на полицията в Анкара (СНИМКИ)
Музей на полицията в Анкара (СНИМКИ)