НОВИНИ

Знамето на Рожен се скъса, от БСП призоваха президента да се ангажира

Разкъсаното знаме е символ на служебната власт, смятат социалистите

bnt avatar logo
от БНТ
18:32, 03.01.2024
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Знамето на пилона "Рожен" се е скъсало, съобщиха от БСП Смолян.

Издигането на пилона беше осъществено от фондация "Наследство в бъдещето" под патронажа на президента Румен Радев и дарения, осигурени от служебното правителство, припомнят социалистите.

"Идеята беше посрещната с широк обществен дебат и вместо да обедини нацията, успя да прокара поредния повод за разединение и скандали. Съоръжението беше открито тържествено в първия ден на събора "Рожен 2023" и Радев използва повода за поредното назидателно слово по патриотизъм и родолюбие. Дотук добре - имаме пилон и знаме. Обаче след като си тръгнаха репортерите и камери, които го снимаха, дойдоха важните въпроси. Кой и с какви пари ще поддържа скъпото съоръжение? Особено през бурните зимни месеци", пишат от БСП.

След като пилон "Рожен" бе широко афиширан като повод за гордост, символ на обединение и най-високия пилон в ЕС, е недопустимо върху него да се вее скъсано българско знаме, възмущават се социалистите. Те призовават Президентството да се ангажира с подмяната на знамето поне два пъти в годината.

"Средства в бюджета на Президентството ще се намерят. Ако трябва да намали огромния брой съветници и секретари. Това е достойното решение. Ако ли пък президентът се скрие или дистанцира, това означава, че за пореден път е използвал родолюбието на българина за собствените си цели. Президентът дължи отговори. Разкъсаното знаме е символ на служебната му власт", смятат от БСП.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Да спасиш кариерата си в най-слабия отбор в света
Да спасиш кариерата си в най-слабия отбор в света
Ескалация на напрежението в Близкия изток след смъртта на втория човек в "Хамас"
Ескалация на напрежението в Близкия изток след смъртта на втория човек в "Хамас"