НОВИНИ

Зверев пребори Джокович и ще играе финал в Торино

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:41, 21.11.2021
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
зверев пребори джокович играе финал торино
Слушай новината

Александър Зверев стана вторият финалист на заключителния турнир на АТР в Торино, след като в много оспорван 1/2-финал надигра световния №1 Новак Джокович с 7:6(4), 4:6, 6:3.

Битката между двамата продължи почти 2 часа и половина, но накрая повод да се усмихне имаше единствено олимпийският шампион, който продължава с изключителната си втора половина на сезона.

Първият сет премина без пробиви, като при 4:5 германецът отрази и сетбол пред Джокович. В крайна сметка се стигна до тайбрек, където Зверев беше по-съобразителен и след 7-4 точки спечели първата част.

Във втората двамата продължиха да бъдат безгрешни на свое подаване, но тази традиция най-после бе нарушена от Ноле, който проби за 5:4 и получи право да сервира за сета. Зверев даде максимален отпор в следващия гейм, но Джокович най-после взе своето при петия си сетбол и вкара мача в решителна трета част.

Зверев първи нанесе удар в третия сет, пробивайки за 3:1, след което отрази точка за връщане на пробива в седмия гейм, за да поведе с 5:2. Последва бърз гейм за Ноле, но германецът не трепна, когато сервираше за мача и с отличен гейм на 0 сложи точка на спора.

Така, в утрешния финал световният №3 ще се изправи срещу Даниил Медведев, който по-рано днес елиминира безпроблемно Каспер Рууд.

Любопитното е, че това ще бъде първи финал в надпреварата, от 2015 година насам, когато един срещу друг ще се изправят двама бивши шампиони в турнира. Зверев триумфира през 2018 година, докато Медведев защитава титлата си от преди 12 месеца в Лондон.

Двамата вече се срещнаха веднъж в груповата фаза в Торино, като тогава руснакът излезе краен победител след много оспорвана битка - 6:3, 6:7(3), 7:6(6).

За Новак Джокович пък тази загуба не означава край на сезона, тъй като той ще участва за страната си на финалите в турнира за Купа Дейвис.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предимно слънчево време в деня на балотажа за президент
Предимно слънчево време в деня на балотажа за президент
Шави започна с успех в Барселона, дузпа спаси дебюта на треньора
Шави започна с успех в Барселона, дузпа спаси дебюта на треньора