НОВИНИ

15 отделения в болницата в Благоевград имат пръстов идентификатор

Многопрофилната болница за активно лечение в Благоевград ще получи 4 апарата за анестезия, осигурени от министерството на здравеопазването. Всички лечебни заведения в благоевградска област са готови да работят с новата система за регистрация на пациенти чрез пръстовите идентификатори. В Благоевград днес се проведе обучение на директори на болници от благоевградска, кюстендилска и пернишка области как да работят с новата система. Очаква се тя да заработи окончателно след 10 октомври.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
20:40, 16.09.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Във всички 15 отделения на многопрофилната болница за активно лечение в Благоевград вече са доставени пръстови идентификатори, за сега обаче само в 10 от тях те работят експериментално. Заместник-министър на здравеопазването Ваньо Шарков казаха, че болниците няма да отказват лечение на пациентите.

Ваньо Шарков, зам.-министър на здравеопазването
„Системата работи и използването и може да стане в деня на хоспитализиралия на пациент, т,е. не нужно на секундата при неговото влизане да задържи пациентите."

От Национално осигурителната каса казаха, че на болниците ще бъдат заплащани клиничните пътеки, по които са лекувани пациенти, отказали регистрация чрез пръстовия идентификатор само след проверка.

Иванка Кръстева
„Лекарите са дължини да окажат първо помощ, след това да звъннат на посочените от Районната здравноосигурителна каса телефони. Служител на РЗОК идва на място, верифицира дейността.”

В 250 лечебни заведения в страната работят с пръстов идентификатор, казаха от Здравната каса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предвижда се увеличение на минималната заплата
Предвижда се увеличение на минималната заплата
Протестиращи: Не искаме бежанците не само в Овча купел, но и в цяла София
Протестиращи: Не искаме бежанците не само в "Овча купел", но и в цяла София