НОВИНИ

20 лева ще плащат пловдивчани, за да паркират пред блоковете

Двадесет лева ще плащат пловдивчани, за да паркират пред блоковете, в които живеят. Преди година местният парламент гласува по предложение на администрацията 15 лева на месец. Оказва се обаче, че тарифата е променена с последната актуализация на общинската наредба. Първите 30 паркоместа вече са раздадени за две години в район „Централен“. Предстои да се поставят скобите.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Сашка Пушкова
18:12, 08.06.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Заложеното увеличение с 5 лева на месец е поради причината, че от районните администрации ще поемат слагането на скобата на паркомястото, както и неговото разчертаване, обясниха от Общината.

Костадин Димитров - кмет на район ”Тракия”
„Процедурата е за отдаване под наем на места, които са пред жилищните сгради. Наистина очакваме всеки момент да стартира. При нас има 95 желаещи, броят им постоянно расте, макар че имайте предвид, че "Тракия" е един от най-добре уредените от към паркоместа район в Пловдив.“

Паркоместата ще се предоставят, след като юристите уточнят последни детайли, обясни Костадин Димитров. Идеята е да се премахнат изцяло преместваемите гаражи и да се направят открити паркинги. Живеещите в район „Тракия” одобряват идеята за наемане на паркоместа.

Радостин Димитров
„Стига да бъде направено подходящо, защо не. В тази зона, където бе направено миналата година, е много добре. Ако трябва да се заплаща и Общината се нуждае от пари, не виждам проблем.“
Григор Русинов
„В цял свят е така, така e нормално.“

Ако за едно място кандидатстват повече хора, ще се провежда търг, но тепърва трябва да се определи от каква начална цена ще се стартира и по каква процедура ще се провежда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 От нашия пратеник в Лондон: Решаващото при избора днес е политиката по Брекзит
От нашия пратеник в Лондон: Решаващото при избора днес е политиката по Брекзит
Николина Ангелкова поиска оставката на Благой Рагин след скандала с камериерката
Николина Ангелкова поиска оставката на Благой Рагин след скандала с камериерката